Tabell över köttets temperatur med stektermometer

Stektermometer
I var mans kök, en enkel stektermometer för 159 kr.

Typ av kött Tillagningen Kärntemperatur °C Ungstemperatur °C
Oxfilé Blodig 55-60 125-175
Oxfilé Medium 58-62 125-175
Oxfilé Genomstekt 65-75 125-175
Fläskfilé Genomstekt 65-75 125-175
Julskinka/Helgskinka utan folie Klar 70 125
Julskinka/Helgskinka med folie Klar 70 175
Hel kyckling Klar 80 175-200
Kycklingfilé/bröst Klar 70 250
Kalkon Klar 85 175
Kalkonbröst Klar 63-65 175

Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Stektermometer

Till nyår så tillagade en vän oxfilé till huvudrätten och för att få den riktigt fin så körde vi på stektermometer. Jag och Lena har använt termometer tidigare till att grilla fläskfilé och jag tror inte att jag grillat så bra någon gång!

Stektermometer is the shit, men jag hittade ingen självklar sidan på nätet när jag googlade som tydligt visade på olika temperaturer. Hittade en sida på Wikipedia och jag la in delar av deras information här ovan i tabellen, tog det jag tyckte var viktigast.

One thought on “Tabell över köttets temperatur med stektermometer

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.