2020 kommer de nya spelkonsolerna

2020 kommer de nya spelkonsolerna

Betalt samarbete med Betfair, inlägget innehåller annonslänkar.

Det är drygt ett år kvar till dess att Microsoft och Sony släpper sina nya spelkonsoler. I alla fall om man ska tro de senaste uppgifterna.

Det två konkurrenterna gick 2017 ut med att de höll på att utveckla nya spelkonsoler. Det rörde sig dock inte om en uppdatering av de befintliga PS4 och Xbox One, såsom PS4 Pro och Xbox One X, utan om en helt ny generation. Enligt rykten kommer de att presenteras under nästa års E3-mässa i Los Angeles och det här är vad vi vet så här långt.

Xbox Two

Redan under det här årets E3-mässa avslöjade Microsoft att de arbetade på en konsol som skulle representera ”the future of gaming”, eller framtidens spel. De hävdar att deras nya Xbox, som länge kallades för Project Scarlett, kommer att vara fyra gånger så kraftfull som föregångaren och att den ska kunna leverera 120 bilder per sekund. Stort fokus sägs ligga på laddtiden och den ska även ha högre uppdateringsfrekvens och vara bakåtkompatibel. Konsolen kommer att lanseras lagom till jul 2020 och släppas tillsammans med spelet Halo Infinite.

Källa: Unsplash

Playstation 5

Precis som sin amerikanska konkurrent har Sony hävdat att deras nya konsol, som än så länge kallas för PS5, kommer att vara ett kraftpaket. I en jämförelsevideo visade företaget hur snabb den nya enheten kommer att vara. PS4 Pro laddade spelet Marvel’s Spider-Man på 15 sekunder medan den nya konsolen gjorde det på 0,8 sekunder. Den kommer att ha stöd för 4k och ryktas vara förberedd för 8k. I övrigt verkar det att finns flera likheter mellan Xbox och PS-konsolen. Vad som däremot kan skilja sig är att PS5 ryktas komma med en röststyrd AI-assistent. Det här ryktet grundar sig i att Sony nyligen sökte patent på en röstassistent som de kallar för just PlayStation Assist.

Källa: Unsplash

För lång väntan

Det finns de som tror att spelkonsolernas tid håller på att ta slut. Mobilen blir en allt starkare enhet. Det är också den enheten som ofta finns till hands. Det släpps hela tiden bättre mobilspel och 2019 har varit ett bra spelår. Storföretag som Nintendo (Mario Kart Tour), Activsion (CoD: Mobile), Blizzard (Diablo Immortal) och EA Sports (FIFA Mobile) har alla börjat att utveckla mobilspel. Sedan en tid tillbaka går det även att streama spel direkt från webbläsaren. Nätcasinon var bland de första att lansera sina spel på webben och det går vland annat att spela på massvis med olika slots. Det enda som behövs är en internetanslutning, en webbläsare och en hyfsat stark och uppdaterad smarttelefon. Därefter går att spela på klassiska som avancerade videoslots, såsom Batman Begins och Upgradium. 

Med allt fler spelutvecklare som satsar på att ta fram spel till mobilen kan spelkonsolernas tid lida mot sitt slut. Samtidigt är det många som knappt kan vänta på att det ska bli år 2020 och att både Xbox Two och PS5 ska släppas. Eftersom konsolerna kommer att vara bakåtkompatibla kommer gamla spel fortfarande att kunna spelas och det ska bli intressant att se vad spelutvecklarna kan ta fram för spel när det bli klart vilka funktioner som kommer att finnas i de nya konsolerna.